ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ: Сервизна акция въздушни възглавници

HONDA.BG

logo Honda

НОВИНИ

Honda планира първия си електрически скутер през 2018 г.

Honda Motor потвърди своите планове да пусне първия си електрически скутер през 2018 г. Това заяви президентът и изпълнителен директор на компанията Такахиро Хатиго. Той разказа за плановете за активно електрифициране на цялата продукция на компанията – не само на мотоциклетите, но и на автомобилите.

Хатиго заяви: „Ние полагаме усилия за електрифициране на нашите градски модели и планираме да представим няколко нови машини, включително и електрически скутер през 2018 г. Сега работим над изследователската част на проекта и разработваме удобна система за градски скутер. Това включва и лека мобилна сменяема батария, която лесно може да се своли, за да се презареди. Смятаме да направим демонстрационни тестове с тази мобилна батерия,  заедно с компанята Japan Post Co., Ltd. в близко време в Япония.“

Не е изключено новият сериен модел да бъде на основата на концепта на Honda -  EV-Cub от 2015 г. Освен това се смята, че скоро на пазара ще се появи хибридна версия на големия мотоциклет Honda Goldwing, чиито 1200-кубиков двигател ще работи заедно с електромотор. За първи път тази конфигурация бе демонстрирана на трайка New Wing.