ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ: Сервизна акция въздушни възглавници

HONDA.BG

logo Honda

ЗА НАС

хонда бг

ЗА НАС

нагоре

Основателят на компанията Honda – Сойчиро Хонда е казал: „Следвай мечтите си!” Водени от този призив, в началото на 90-те години или по-точно на 8 април 1992 г. е учредено търговско дружество „Бултрако”, като целта е дистрибуция на автомобилите Honda в България. От първия ден от съществуването на фирмата и до днес хоратa, работещи в нея, вървят по пътя на следването на мечтите.

Още същата година „Бултрако” подписва и договора с Honda Motor Co. Ltd. или както е пълното название на японски – Хонда Гикен Когио Кибушики Гайша (Акционерно Дружество „Индустриално Технологичен Институт Хонда”. Първият шоурум на „Бултрако” е на улица „Раковски”, малко след кръстовището с улица „Гурко” по посока „Цар Освободител”. Там са изложени току-що внесените от Япония лъскави автомобили Honda от моделите Civic с 3 и 4 врати, лимузината Accord, елегантният и спортен Prelude и многофункционалният Shuttle.

От 1992 г. в България се предлага пълната гама автомобили Honda. Българските вносители имат силната подкрепа от щаб-квартирата на Honda в Токио. „Бултрако” е единствената фирма, вносител на японски автомобили у нас, която има директен договор за дистрибуция с производителя в Япония. През 1995 г. „Бултрако” започва да внася и мотоциклети.

Още със създаването си, „Бултрако” се стреми да работи по високите стандарти на Honda. През 1996 г. след изграждането на продажбено-сервизния център в Горубляне идва и първото признание. Хироиши Шимизава – генерален мениджър за Европа, Средния и Близък Изток и Африка е впечатлен от постигнато и награждава фирмата с грамота. Тя е посочена като един от 5-те дилъра на Honda с най-високи стандарти в Европа.

През 1996 г. отваря врати и новият търговско-сервизен комплекс в Горубляне. Там е и шоурума, и сервиза на „Бултрако”. Вече има и дилърства в Пловдив, Варна и Бургас. Мрежата се разраства. В Горубляне обаче скоро става тясно за разрастналия се бизнес. „Бултрако” отново се премества – на бул. „Братя Бъкстон”, където е шоурум, сервиз, склад с резервни части и офиси.

През 2006 година в столицата, на бул. България 111 се появява още един дилър на марката. Отново на бул. „България” № 82Б, но в Пловдив, се разполага и тамошният сервизно-продажбен център на Honda. Започва изграждането на нов търговско сервизен център на бул. „Ботевградско шосе” №326. Времената са трудни, криза, икономиката се задъхва. Но тъкмо в този най-кризисен период - през 2010 търговско-сервизния център на „Бултрако” е построен и открит, започва да работи.

От самото си създаване „Бултрако” постоянно се стреми да предложи най-доброто на българския потребител, било в продажбите на нови автомобили и мотоциклети, било в сервизната дейност и резервните части.

ИСТОРИЯ

нагоре

„Животът е кратък. Трябва ни скорост, за да постигнем това, което желаем.“  Соичиро Хонда

Соичиро Хонда е роден 1906 г. в централна Япония, най-големият от девет деца. Неговият баща се е занимавал с поправка на мотоциклети и Соичиро бил възхитен от неговата работа. Този естествен интерес към механиката и машините бил повишен значително когато на девет години видял за пръв път Model T на Ford. Решавайки, че иска да се занимава с автомобили, Соичиро започнал работа като чирак в Токийски гараж след като завършил училище. Той искал да строи и да се състезава със собствени коли, спечелил няколко състезания преди кариерата му да бъде прекъсната, когато едва не загива по време на All Japan Speed Rally през 1936. За негово утешение средната му скорост този ден (75mph) остава японски състезателен рекорд почти 20 години.

През октомври 1945 г. той създава Технически Институт за Проучване – Хонда, който две години по-късно става Honda Motor Company. Както той сам заявява, успехът на неговите модели се дължи изцяло на това, че дава пълна свобода на мозъка на младите и креативни хора, работещи в корпорацията. Въпреки това, всеки един автомобил, произведен до края на активното му участие в Honda Motor Co-1971 г., е тестван персонално от него. След оттеглянето си той се отдава на Honda Foundation, чиято основна цел е да хармонизира технологията с екологията.

По-късно Соичиро Хонда заема постове като вицепрезидент в Токийската Търговска Палата и Японската Асоциация на Автомобилопроизводителите. През 1989 година, основателят на Honda Motor Company – Соичиро Хонда е първият азиатец, представен в американската Автомобилна зала на славата. Соичиро Хонда умира през 1991 година на преклонната възраст от 85 години.

Корпорацията „Хонда Моторс“ (Honda Motor Company, Ltd.) е японски производител на автомобили, камиони, мотоциклети и скутери. Произвежда също автомобили с висока проходимост, плавателни съдове, електрогенератори, корабни двигатели и градинарски машини. Honda Motor Company е най-големият производител на двигатели с вътрешно горене в света.

„Искам да предложа на хората най-качествения продукт на света.“  Соичиро Хонда